vrijdag 29 november 2013

Is één goeie foto dan echt teveel gevraagd?

Grrrrrrrrr... De dochter stelt mijn geduld toch soms serieus op proef. En dat vooral wanneer ik foto's wil nemen voor een blogpost. Want zodra ze een camera in de smiezen krijgt, dan begint het: ofwel begint ze rond te rennen en te springen, zodat elke foto wazig is, ofwel trekt ze smoelen. Meestal lukt het me dan wel om in die honderd foto's die ik neem één of twee scherpe foto's te nemen waar ze geen gezichten maakt.

Helaas is het me deze keer niet gelukt... 


Het gaat dus om het rokje. Een A-lijnje met beleg en blinde rits, aangezien de kleine meid alles met een tailleband tot onder haar buik trekt. Maar dit rokje zit haar als gegoten en dus blijft het waar het moet zitten.

Het stofje is er eentje van de Veritas. Ik was verliefd van zodra ik het zag.


En dit is dan haar reactie als ze ziet dat ik het op mijn zenuwen krijg!

woensdag 27 november 2013

Mijn kleine prinses

Mijn dochter, dat is mij prinsesje. Niet (alleen) omdat het mijn enige dochter is. Niet alleen om dat ze helemaal gek is van roze: fuchsia roze, oud roze, zacht roze, fel roze, baby roze, fluo roze, het doet er allemaal niet toe, als het maar als roze kan geklasseerd worden. Ook niet alleen omdat ze alle Disneyprinsessen kent en bewondert en het liefst zou zijn. 

Maar wel omdat ze zowat elke dag na school de verkleedkoffer induikt en dan een prinsessenoutfit uitvist om tot het slapengaan in rond te dansen.

Mijn moeder (u weet wel, het naaiwonder) en ik besloten dus om ze te voorzien van een op maat gemaakte unieke prinsessenoutfit. De mama kwam een dagje op bezoek en we gingen aan de slag. Al snel bleek dat ik het veel eenvoudiger in mijn hoofd had dan het uiteindelijk werd. (Ik dacht dat we na een uur of twee wel zouden klaar zijn. Niets was minder waar...)

Maar uiteindelijk was het de tijd echt wel waard, alleen al om haar gezicht te zien, toen ze het na schooltijd mocht passen.




Serieus, naaien met tule, en zeker met organza, da's echt niet aan mij besteed. Dat is zo glibberig als een paling in een pot confituur. Ik hoop dus uit de grond van mijn hart dat ze hier in past tot de prinsessenobsessie voorbij is...



Maar gelukkig was ze wel...



dinsdag 26 november 2013

Wegens tijdgebrek...

Twee weken geleden, begon ik een fulltime opleiding. Dat combineren met een gezin, is slechts doenbaar met hulp van de oma en opa, want zowel voor als na school, kunnen mijn kleine schatten daar terecht. (En worden ze ongetwijfeld serieus in de watten gelegd.)

Maar ik dwaal af. Het gevolg van deze toestand is een nijpend tekort aan tijd. Tijd die anders grotendeels achter de naaimachine zou worden doorgebracht. En dus werden babybezoeken afgelegd met slechts gedeeltelijk zelf gemaakte cadeautjes... 

Zowel Sem als Achille kregen een setje pyjama's (niet zelfgemaakt), maar ik kon het toch niet laten en kroop 's avonds laat nog achter de machine om twee bijbehorende slabbekes te stikken.

Sem kreeg er eentje gebaseerd op het geboortekaartje...



En Achille kreeg er eentje die bij zijn pyjama'kes past.


Ik doe mijn best om bij een volgend babybezoek weer een zelfgemaakt pakket samen te stellen. Misschien als er eens een paar uur meer in een dag zouden zijn (of in een nacht).

zondag 24 november 2013

Paddenstoelen en kabouters, maar dan zonder de kabouters

Een goeie maand geleden was het thema van de week in de kleuterklas van de dochter: paddenstoelen en kabouters. En boven op de naaitafel lag een stofke met paddenstoelen te blinken...
Ja, dan is de rekening gauw gemaakt zeker?

Aan één kant van de stof zat langs de gehele lengte een strook waarop de paddenstoelen werden uitvergroot. Ik gebruikte die om onderaan aan het rokje te zetten.
Snel klaar en zie eens naar dat gezichtje...


...daar doe je 't toch voor! :)

dinsdag 5 november 2013

Nog een geboortecadeautje

Deze was er eigenlijk eerst, maar deze zagen jullie al eerder. Alweer een divided basket van Noodlehead.  Zonnige kleuren voor een vrolijk meisje.



We zijn Louise ondertussen al gaan bezoeken en ja hoor... 't is een schoontje!



Ik vulde het mandje met twee zelfgemaakte slabben, een pyjamake en een bodytje (beiden niet zelfgemaakt, maar wel zelfgeflockt)





Aangezien beide mandjes nu uitgedeeld zijn, zal ik maar aan het volgende beginnen, want de kast is leeg. :)

vrijdag 1 november 2013

Ik breide eens een truitje

hmmmmm... Toch niet eenvoudig, een blogbericht schrijven als alles al in de titel staat...


De wol had ik hier nog liggen, een bolleke of zes...


Het patroontje vond ik op de drops site...


en de dochter is tevreden...


Meer moet dat niet zijn!