vrijdag 29 maart 2013

Het tegendeel

Soms (vrij vaak) wordt de zoon op onmenselijke uren wakker 's morgens. Ah ja, want als hij uitgeslapen is, zal de mama ook wel uitgeslapen zijn zeker? 
Anyway, soms komt mama dan achter haar naaimachine terecht, zo vroeg op de morgen. En soms komen daar ook accidentjes van... Zoals gisteren, toen ik met mijn slaapogen kam snaps wou zetten. Makkelijk genoeg, hoor ik u zo denken. Helaas, zo makkelijk is dat blijkbaar niet. Ik stak er eentje de verkeerde richting uit!
Nu had ik ergens op een blog gelezen dat je kam snaps niet meer kan verwijderen, what's done is done. Dus angstzweet brak uit (knoopjes zijn altijd het laatste aan een stuk, dus als ge dan mist...). Maar wat bleek? Dat is vrij makkelijk te verwijderen. Ik sneed gewoon het platgedrukte 'toepke' er uit en kon vervolgens schoon het knopke er uit halen.


Onscherpe foto's wegens te vroeg om de juiste settings te vinden. Sorry daarvoor.


Bij deze is dan dus het tegendeel bewezen. :)

PS: Laatste dag om deel te nemen aan de giveaway, en nog steeds 100% winstkans! :)

dinsdag 26 maart 2013

I told you so...

Het kon niet lang uitblijven... Ik had jullie gewaarschuwd... En hier is ie...



Blauw met groen en een vrolijk aapje. Wie oog heeft voor detail ziet meteen ook dat dit T-shirt een stuk te groot is. Maar ja, hij heeft nog tijd genoeg om er in te groeien, het is tenslotte een zomershirt...

PS: vergeet de giveaway niet! Momenteel zijn je winstkansen nog 100%!

zondag 24 maart 2013

Tricot-trip

De laatste tijd ben ik op een ongelooflijke tricot-trip. En het ziet er niet naar uit dat die trip snel voorbij zal zijn.
Nog maar eens een pyjamake, in de zonnigste kleuren die ik kon vinden. Als de zomer niet wil komen, dan maken we hem zelf wel zeker?


maandag 18 maart 2013

Back to basics

Toen ik pas begon te naaien (zo'n kleine twee jaar geleden), werden vaak kleine babycadeautjes genaaid: slabbetjes, tutterlintjes, zonnehoedjes, luiertasjes, snugglers en zo. Maar hoe verder de naaiskills reikten, hoe vaker ik ging voor knuffeldekentjes, pyjamakes en dergelijke. Dus toen de schoonzus tutterlinten en een slab bestelde, was dat weer eens leuk, zo eenvoudige dingen. :)



Daarnaast werd er (nog maar eens, en hou u vast want er komen er nog enkele aan) een babypyjamake in elkaar gestoken. Zodra ik de kleurencombinatie op de naaitafel zag verschijnen, was ik verliefd. U kunt zich dus binnen de kortste keren verwachten aan foto's van de zoon in een T-shirt met blauw en groen...

Maar eerst nog wat patroontjes uittekenen om aan de zomerkleerkast van de kinderen te beginnen... Ik heb mezelf beloofd dat ik naar het stoffenspektakel in Kortrijk mag gaan, maar enkel als ik 80% van de stoffenspektakelbuit van Gent heb opgenaaid... We hebben dus nog wel even werk...


Denk er aan, je hebt nog even tijd om deel te nemen aan de give-away!

woensdag 13 maart 2013

nog meer cadeautjes

Zoals je in de vorige post kon lezen, kreeg kleine Ode een pyjamake. Maar kleine Ode heeft ook een grote zus... En die werd ook verwend...

Mijn zus ging ook mee op babybezoek en 'bestelde' bij mij een handgemaakt cadeautje. En dat werd dit...



Fervente bloglezers herkennen vast wel het patroon van deze dame.

zaterdag 9 maart 2013

Alweer een babycadeautje

Kleine Ode deed op 8 januari, weliswaar wat vroeger dan verwacht, haar intrede. En nu, nu is het eindelijk tijd om de kleine spruit te gaan bezoeken. En dat doen we niet met lege handen... :)

Er werd nog eens een kiind-pyjamake in elkaar gestoken. Ik ben nog steeds fan van het modelleke! 





Al bij wonder vond ik in het doosje kam snaps een kleurtje dat perfect bij de boordstof past! :) Het stofje is het eerste stoffenspektakelbuitje dat werd aangesneden en er werd meteen ook een t-shirt uit geknipt voor de dochter. Ikzelf ben er helemaal weg van! Die kleurtjes, zo schattig. En omdat foto's op een kapstokske nu eenmaal saai zijn, vond ik nog een bereidwillig model in Mona. :)




  <3 babyvoetjes <3


donderdag 7 maart 2013

Een eerste giveaway!

Ergens in oktober won ik 25 boeken...



25 dezelfde boeken weliswaar...

Eerst was ik wat ontgoocheld, maar achteraf gezien vond ik het eigenlijk super fijn! Overal waar ik,kwam had ik boeken bij om uit te delen! :) Ik was een beetje sinterklaas (minus de baard, staf, mijter, leeftijd, piet... maar you know what I mean.)!

Nu, enkele maanden later, is er nog dit...


Perfect voor een giveaway dus!
Wat moet je daarvoor doen? Volger worden van deze blog en op deze post reageren. Een onschuldige hand zal de winnaars bepalen. Meedoen kan tot 29 maart 2013. Veel succes!

maandag 4 maart 2013

Stofkes!

Afgelopen weekend trokken we met de (schoon)familie op weekend: veel volk en nooit een saai moment! Nieuwe ervaringen werden opgedaan, want voor het eerst ging ik naar een 'fish spa' (voeten in de visbak en laat die beestjes maar eten) en (wat ik altijd al eens wilde doen) ging ik met de bus douchegel in het bubbelbad (vijf druppels en het schuim kwam over de rand! de max!). Daarnaast werd ook heel erg van de man, de kindjes en het gezelschap genoten.

Op donderdagavond, de avond voor het vertrek dus, werd er nog snel een pyjamabroek in elkaar gestikt. Ik ben zo iemand die nooit een pyjama aan heeft die uit twee (bij elkaar passende) stukken bestaat, ik heb pyjamabroeken en daar draag ik dan oversized t-shirts bij (meestal gepikt uit het lief zijn kast). Maar bon, een pyjamabroek dus. In flanel, want stofkes om te slapen moeten lekker zacht zijn.


Helaas moeten jullie het met deze foto doen, want het lief is al vertrokken naar het werk deze week. Ze zit lekker ruim en is ook lang (want pyjamabroeken zijn steeds te kort) want ze komt tot op de grond. Het stofke is heerlijk zacht en kleurrijk. Overschot heeft de dochter zich al toegeĆ«igend om ook zo'n zachte broek te hebben als mama.

Over stofkes gesproken... Vrijdag was het stoffenspektakel in Gent! Ik heb mij daar weer een voorraadje gaan inslaan!


Zoals je kan zien, heeft het meeste al een bestemming... nu nog tijd om het effectief op te naaien! :) De eerste lading zit momenteel in de wasmachine om voor te wassen, dus misschien kan ik er deze namiddag al de schaar in zetten...